Bröllopsdag och lyxvilla med enstegsfasad, men först föreningsförsäljning

Var ute och åt på en riktigt lyxig restaurang i tisdags. Det var jag och frugan som firade våran 18e bröllopsdag. Dagen bestod av frukost i sängen (hon till mig) och blombuketter med chokladhjärtan efter jobbet (jag till henne), för att sedan gå över till en underbar lyxig middag. Vad som gjorde middagen extra speciell var att ett av mina favoritdansband spelade på denna restaurangen just denna kvällen. Restaurangen hade till och med ordnat ett område så att gäster kunde dansa till musiken, och det kunde vi inte säga nej till. På restaurangen beställde vi trerätters. Till förrätt, Kantarellsoppa med parmesantoast, till huvudrätt, Duck a l’orange med potatismos och minimorötter. Till sist när det var dags för efterrätten, gick jag ner på knä, precis som jag hade gjort nästan tjugo år tidigare. Jag tog fram en ask ur min kavajficka, i asken låg två egenskrivna biljetter med texten Lyxvilla med enstegsfasad. Jag hade alltså köpt en lyxvilla med enstegstätad fasad. Frugan blev givetvis lyrisk och nästan skrek ”JAA!”, folk runt omkring applåderade (det trodde väl att jag friade).

Medan vi satt och åt vår dessert kom en av mina äldsta vänner fram (också hängiven dansbandslyssnare och hade bokat bord för att lyssna på bandet) som berättade att hans pojk hade tänkt starta en föreningsförsäljning, och undrade om jag kunde ge några råd (är ansvarig för ekonomin på jobbet). Jag sa att jag skulle fundera på det, sedan fortsatte jag och frugan med våran dessert. Efter middagen bar det iväg hemåt där jag och frugan avslutade kvällen som bara ett par som har varit gifta i nästan tjugo år kan göra 🙂

Kommentarer är stängda.