Kontorsstolar till dansen?

Att dansa medan en dansbandsorkester spelar ljuv musik är lika uppenbart som att det efter regn kommer solsken, det är därför inte ovanligt att se gamla tanter och farbröder stå och stampa takten långt innan de börjar dansa. Vad som nu allt mer börjar hända är att dansbandslokalerna fylls med stolar, och då inte vanliga trästolar, utan kontorsstolar med hjul. Kontorsstolar med hjul är nämligen den perfekta assistenten för de som älskar att dansa till dansbandsmusik, men som inte orkar dansa runt under flera låtar. Då kontorsstolarna har hjul är det enkelt att svänga runt med dem i takt till musiken. Givetvis är stolar med hjul vid danssammanhang inget nytt, redan för över 20-30 år sedan kunde man se rullstolsbundna dansbandsälskare som dansade sittandes i sina rullstolar.

Dansbandsmusiken fungerade som ett perfekt sätt för de rullstolsbundna att komma ut och få lite roligare motion (än att bara köra rullstolen). Det gjorde också så att de kom ut och träffade nya och gamla vänner, istället för att sitta inne ensamma framför sin TV.

Det är smått fantastiskt hur dansbandsmusiken kan få människor från olika vägskäl i livet att komma tillsammans, umgås och framförallt ha kul ihop. Finns det någon annan form av underhållning som har gjort något liknande? Om det gör, är det nog inte lika roligt som dansen till dansbandsmusik.