Kristallkronor – en klassiker som aldrig går ur tiden

I går hjälpte jag min svägerska att sätta upp hennes nya kristallkrona i hennes nya lägenhet, en två med två rum, men två kunde lika gärna syftat på terasser för hon har också två terasser. Med en takterass åt ost och en åt väst kan man alltid sitta i solen, men personligen tycker jag det känns lite överdrivet. En frukostbalkong i ost är en sak, sen kan man ha huvudbalkongen åt väst. En större lägenhet på insidan är det viktigaste. Som i de flesta nybyggen, så har hon ett stort vardagsrum som hänger ihop med en köksdel och hallen. Och mitt i vardagsrummet skulle en kristallkrona upp. Den hade får långa kedjor och för lång elkabel, precis som om den var anpassad (även) för bostäder där det är riktigt högt i tag. Men de hör väl ändå till ovanligheterna? I så fall får man väl byta sladdd och kedja om man ska hänga upp den i en sån bostad. Så det var fram med avbitartången och vår elllåda med kabelskalare, små skruvmejslar o s v. En halvtimme sedan hängde den där och det blev rätt så fint. Kristallkronor (kolla på Styhome) verkar aldrig gå ur tiden. Själv föredrar jag dock många ljuspunkter, t ex tre huvudljus och flera extraljus.

Kommentarer är stängda.